Pelastusliivipäivä 15.-16.6.

Osallistu kansainvälisen Pelastusliivipäivän viettoon 15.-16.6.2019

Tänä vuonna Pelastusliivipäivää vietetään viikkoa ennen juhannusta 15.-16.6.2019. Tuolloin tempaistaan turvallisemman vesillä liikkumisen puolesta samaan aikaan muiden Pohjoismaiden kanssa. Tavoitteena on muistuttaa pelastusliivien tärkeydestä aina vesillä liikuttaessa ja kisata leikkimielisesti Pohjoismaiden välillä pelastusliivien pitämisen ennätyksestä.

Ready, Set, Wear It -nimellä aiemmin tunnettu pelastusliivipäivä on saanut alkunsa Yhdysvalloista sikäläisen veneilyturvallisuusorganisaation aloitteesta. Suomessa päivä on ollut osa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskampanjaa. Tänä vuonna Suomen Purjehdus ja Veneily on SUH:n kumppanina koordinoimassa päivän viestintää. Mukana viestimässä ja järjestämässä erilaisia tempauksia myös iso joukko muita järjestöjä ja viranomaisia.

Pue pelastusliivit päälle 15.-16.6.2019
Ota osaa päivään pukemalla pelastusliivit päällesi 15.-16.6.2019 välisenä aikana ja jakamalla kuvasi hästägillä #pelastusliivipäivä. Tavoitteena on tehdä Pelastusliivipäivän Suomen ennätys ja haastaa myös muut maat mukaan. Voit olla kuvassa yksin, kaksin tai vaikka lemmikkisi kanssa – kaikki käy, kunhan päällä on pelastusliivit!

Admin