PELASTUSVENE TIIRAPAASI

Pelastusvene Tiirapaasi

Veneseuran järvipelastusveneenä toimii vuonna 1991 valmistunut merialumiinirunkoinen Tiirapaasi, tyyppinimeltään Alumer 6500 Rescue Special. Alkuperäisen moottorin tilalle on vaihdetu reilun 200 hevosvoiman Volvo diesel.

Alus on peruskunnostettu vuonna 2014 Tornion KaMa-palvelut Oy:n ja Tormotors Ky:n toimesta. Tormotors Ky teki alukselle täydellisen moottoriremontin, jossa käytiin läpi myös Tiirapaasin koko tekniikka. Lisäksi sähköjä ja mittaristoja on uusittu. KaMa-Palvelut Oy teki täydellisen pintakäsittelyn Tiirapaasin sisä- ja ulkopinnoille. Työhön sisältyivät hiekkapuhallus sekä maalaus- ja teippaustyöt. Lisäksi aluksen pohja on käyty läpi ja tehty muutamia korjauksia. Peruskunnostuksen kustannuksista vastasi pääosin Suomen Meripelastusseura ja Miekojärven Veneseura osallistui pienellä omavastuulla. Tormotors vaihtoi vielä kesällä 2018 moottorin huohottimen vaihto-operaatiossa.

Kesällä 2018 hankimme lisäksi Meripelastusseuran kanssa Tiirapaasiin uuden karttaplotterin sekä uusia pintapelastuspukuja. Kesällä 2019 alukseen uusittiin nk. ajokauhan hydraalipumppu ja investointiin saatiin mukaan myös ajo- ja etsintävalojärjestelmän uusiminen, mm. hehkuvalot vaihdettiin nykyaikaisiin tehokkaisiin led-valoihin. Investoinnista vastasi SMPS. Veneseuran osalle jäi omarahoitusosuus. Käytännön työstä vastasi jäsenemme Erkki Keränen.

Kesällä 2022 Tiirapaasiin hankittiin Suomen meripelastusseuran avustuksella turvavarusteita ja ensiapukalustoa: 2 kpl uusia pelastustakkeja, taittopaarit sekä vedenkestävä ensiapulaukku. Veneseuran hankki Tiirapaasiin myös käynnistysbuusterin veneilijöiden avustustehtäviin (moottovirran loppuminen) sekä Tiirapaasille ylläpitolaturin kylmiin syksyn olosuhteisiin. Lisäksi Sanna Post Verstas Kotilasta teki Tiirapaasin kojelaudalle, navigointilaitteille ja tuulilasille säänkestävän suojahupun.

5/5

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Miekojärven Veneseuran järvipelastustoimintaan ja pelastusalus Tiirapaasin partiointiin, ota yhteys Tiirapaasin päällikköön Ilkka Koskelaan

0400 393 215 | ilkka.koskela @ lapinpelastuslaitos

Yhteystiedot

Miekojärven Veneseura
Sinetänrinteentie 42,
97220 SINETTÄ
 0400 179 024 / sihteeri Seppo Joona
seppo.joona54 (@) gmail.com

Kommodori:
Jukka Sirkkala
 0400 228 590
jukka_sirkkala (@) msn.com