RETKEILIJÄN MIEKOJÄRVI -FAKTAA

Retkeilijän Miekojärvi

Miekojärvi on keskiosiltaan erämainen veneily- ja uisteluvesi sekä suosittu vesiretkeilyalue. Miekojärven alueella on myös useita suosittuja patikkaretkikohteita, kuten Orhinselän hiekkasärkät, Sompasen luontopolku, Pieskänjupukan näköalapolku ja Jaipaljukan luontopolku.

Veneseuran virkistys- ja koulutuskeskus Mäntylaki sijaitsee suositulla retkeilyalueella Miekojärven itärannalla, järven keskiosilla. Sieltä on mainio yhteys Sompasen luontopolkuun, joka esittelee muinaisrantoja ja lähes koskemattoman ikimetsän, kalottimetsän. Kämpän välittömästä läheisyydestä lähtee myös opastettu polkuyhteys Orhinselän hiekkasärkän – Raakonniemen -retkeilyalueelle. Niissä kummassakin on hyvät rantautumismahdollisuudet veneellä ja kanootilla. Orhiselästä löytyy myös rantautumislaituri.

Järven itärannalta lähtee opastettu näköalapolku Pieskänjupukalle. Luontopolun lähtöpisteelle pääsee rantautumaan myös järvellä veneilevä tai melova. Pieskänjupukalta avautuu upea näkymä Miekojärven järvenselille ja saarimaisemiin. Kesän 2019 Miekojärven Uutisissa on juttua Pieskänjupukan saarivaaroista.

Miekojärvessä on laskettu olevan 21 saarta, joista suurin on Vaarasaari. Saaresta löytyy myös oma vaara Palovaara. Vaarasaari on veneilijöiden ja retkeilijöiden suosittu kohde. Vaarasaaren noin 6 km:n retkeilypolku on rengasreitti, jonka varrella on useampi kelolaavu, Kirkonveräjän vuoratupa, entisöity Kolhonlahden niittylato, kaltio sekä Pieskänsalmen pohjoisen kenttälahden vanhat kalakentät. Reitin kiertämisen voi aloittaa rantautumalla esim. Mustalahteen tai Hietalahteen. Myös Vaarasaaresta on juttua kesän 2019 Miekojärven Uutisissa.

Retkeilijän aktiviteetit ja retkikohteet Miekojärven alueella

Tiedot aktiviteeteista, nähtävyyksistä ja retkikohteita löytyvät helposti Metsähallituksen luontopalveluiden luontoon.fi -sivuilta:

https://www.luontoon.fi/miekojarvi/aktiviteetit

Retkeilijän tarvitsemat Miekojärven kartat ja kulkuyhteydet

Löytyvät helposti Metsähallistuksen luontopalveluiden luontoon.fi -sivuilta: https://www.luontoon.fi/miekojarvi/kartatjakulkuyhteydet

Yhteystiedot

Miekojärven Veneseura
Sinetänrinteentie 42,
97220 SINETTÄ
 0400 179 024 / sihteeri Seppo Joona
seppo.joona54 (@) gmail.com

Kommodori:
Jukka Sirkkala
 0400 228 590
jukka_sirkkala (@) msn.com