Kommodorin kevättervehdys – jäsentiedote 10.3.2019

Aurinko paistaa. Ja vaikka saimme näin maaliskuussa maistaa kunnon talvimyräkkää, niin kovasti kevättä kohti olhaan menossa. Perinteisesti Veneseuran väkikin alkaa herätä talviunesta auringon voimasta. Osa käy tiputtelemassa lumia venekatoksien päältä ja osa aukoo teitä mökille. Innokkaimmat ovat vierailleet jo helmikuun venemessuilla.

Pelastusvene Tiirapaasi on nyt saanut ekan talven olla oikean katoksen alla. Saimme Pekka Mustajärveltä veneelle talvisäilytyspaikan, joten nyt kaikin puolin kunnossa oleva Tiirapaasi on ottanut talven mieluisasti vastaan.

Paluu Miekojärvelle, ehkä kelkkaillen, hiihtäen tai pilkkireissulle alkaa olla mielissä siellä sun täällä. Veneseuran hallituksen osalta kevään ensimmäiseen palaveriin kuuluu tulevan kesän tapahtumien suunnittelu. Siihen tarvitsemme mukaan jäsenistöämme. Meitä on kaikkiaan noin 100 jäsentä! Tapahtumat tarvitsevat innokkaita osallistujia. Ne ovat aina mukavia miekojärveläisessä hengessä toteutettuja mökkiläisten ja kyläläisten kohtaamisia.

Uusiutuakin pitäisi ja vapaaehtoisia tarvitsemme myös mukaan järvipelastukseen ja tiiviiseen yhteistyöhön Vapepan (vapaaehtoisen pelastuspalvelun kanssa.

Kotisivut uusiutuvat

Tämä jäsenkirje tulee nyt sähköpostilla, sillä Veneseuran kotisivut ”miekojarvi.fi” ovat parhaillaan uusiutumassa ja työn alla. Ajatuksena on, että saamme vietyä niitä hieman nykyaikaisempaan muotoon ja helpommin päivitettäväksi. Jos jäsenistöllä on ideoita ja ajatuksia, mitä veneseuran kotisivuilta pitäisi löytää, niin laittakaapa tulemaan niitä Jukalle tai Sepolle.

Miekojärven Uutiset

Kevääseen kuuluu myös MIEKOJÄRVEN UUTISET 2019 -lehden tekeminen. Nyt on muuten tulossa 29. vuosikerta. Alustavasti olemme sopineet Tornionlaakso -lehden kanssa yhteistyöstä lehden valmistamisessa, painossa ja jakelussa. Jakelu tulisi viikolle 23. Pirjo Kauvosaari tekee mainosten myyntiä, mutta teillä hyvät jäsenet on mahdollisuus auttaa myyntiä omilla suhteilla. Eli kun tunnette yrittäjiä tai tahoja, jotka haluavat olla tukemassa vapaaehtoista järvipelastusta ja veneseuratoimintaa, niin jututtakaa ja antakaa vaikka minun kautta tieto. Pirjo sopii sitten yksityiskohdat mainostajan kanssa.

Veneseura jatkaa vuokralaisena Mäntylaessa

Jatkamme Veneseuran toimintaa Mäntylaessa. Kuten muistatte, Miekojärven rantojensuojelualueet muodostavat jatkossa luonnonsuojelualueita. Lausuntokierrokset ovat parhaillaan meneillään (valtion saaret + Mäntylaki – Orhinselän alue). Veneseuran tukikohtana virkistys- ja koulutuskeskus Mäntylaki jää siis alueen sisään. Meille on alustavasti ilmoitettu, että toiminta saa jatkua. Näkyvillä on kuitenkin, että Metsähallituksella ei ole varoja näiden kämppien ylläpitoon. Mutta niin kauan kuin ne ovat kunnossa vuokralaisten osalta, saavat ne alueella olla. Tarvitsemme kämpälle lisää vuokrauksia, jotta ylläpitokulut (vuokra + sähkö) saadaa katettua. Ja voimme kenties kehittääkin palvelutasoa. Tässäkin jäsenistö voi aktivoitua.

Tapaammehan isolla joukolla toukokuun lopulla ympäristö- ja kämpän siivoustalkoissa!

Kesätapahtumien suunnittelu alkaa

Hyvät jäsenet, Veneseuran hallitus (Seppo Joona, Lauri Ruonamaa, Matti Sirkka, Markku Sirkka ja Jukka Sirkkala) kokoontuu varmaan huhtikuulla lyömään lukhoon tapahtumien ajankohtia tulevalle kesälle. Jos ja kun teillä on ajatuksia uusista tapahtumista tai entisten kehittämistä, niin antakaa palaa. Eli laittakaa meille hallituksen jäsenille vinkkejä.

Näistä ainakin teemme päätöksiä:
Toukokuu: Mäntylaen talkoot
Kesäkuu: Miekojärven Uutiset, Veneilykauden avajaiset (Pessalompolon vuoro), Juhannusliputus
Heinäkuu: Miekojärven Uistelumaraton ja kalamarkkinat sekä rantaongintakisa
Syyskuu: Vetouistelutapahtuma?

Jos muuten haluatte fiilistellä tulevaa kesää, niin käykääpä katsomassa video Pellon kunnan kotisivulta tai youtubesta: Miekojärvi – Napapiirin helmi – Travel Pello – Lappi, Suomi.

Mukavaa aurinkoista kevättä kaikille!

t. Jukka Sirkkala, Veneseuran kommodori ja kommotorska Päivi