Miekojärven Uistelumaraton 100+4h & Suuri Uistintesti 13.-18.7.

Miekojärvellä järjestetävä katkeamaton Uistelumaraton uistellaan yötä päivää. Veneseuran uisteluharrastajat aloittavat urakan tiistaina 13.7. ja tapahtuma päätty sunnuntaina 18.7. ikärajoittamattomaan Onkikisaan ja parhaiden uistimien huutokauppaan.

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna startannut ja nyt jo viides Uistelumaratontapahtuma on saanut rinnalleen Suuren Uistintestin, jossa venekunnat hakevat 12 valmistajan 160 uutuusuistimilla parhaat vaaput niin kuhan, taimenen, hauen kuin ahvenen pyyntiin.

Uistelumaratonia voi seurata paikan päällä sillä venekunnat vaihtavat Sirkkakosken kalasatamassa klo 07 ja 14 ja 21. Tällöin kuulet ja näet tuoreeltaan kalastajien saalista ja kommentteja. Uistelijat luovuttavat tällöin saaliinsa kaupallisille kalastajille jalostettavaksi. Maraton avataan virallisesti tiistaina 13.7. veneparaatilla Sirkkalahden alueelle klo 13.30. Jonka jälkeen ensimmäinen venekunta Kalervo ja Pauli Koskela lähtee uisteluvuorolleen klo 14. Veneseuran järvipelastusvene Tiirapaasi on juhlaliputuksessa ja johtaa veneseuran ja uistelumaratonin venekunnat paraatina satama-alueelle.

Avauspäivästä lähtien sataman piha-alueella palvelee Kaffipuffetti ja Tuoreen kalan kalamarkkinat. Uistelijoiden saaliista valmiina jalosteina myydään joka päivä klo 14–17. Uutuutena markkinoilla NYT NAPPAA -KIRPPUTORI, jossa on uisteluun ja urheilukalastukseen liittyvää välineistöä. Kirpputorinkin tuotto menee Pelastusvene Tiirapaasin toiminnan tukemiseen. Kalamarkkinoilta löydät myös muita kädentaitajia upeista suutarin nahka- ym. töistä kudontatöihin.

Lauantaina on mahdoillisuus päästä Pelastusvene Tiirapaasin kyytiin, kun järvipelastajat ajeluttavat yleisöä. Samalla voi tutustua pelastusveneen kalustoon klo 14 -17 välisenä aikana. Tarvitset vain omat pelastusliivit!

Lisää tapahtumasta löydät Miekojärven Veneseuran omilta fb- ja kotisivuilta miekojarvi.fi

Tapahtuman OHJELMARUNKO:

Joka päivä ti 13.7. – su 18.7. klo 14-17 Sirkkakosken vene- ja kalasatamassa
KALAMARKKINAT ja KAFFIPUFFETTI & NYT NAPPAA -kalastusvälineiden KIRPPIS
Mukana myös käsityöläiset sirkkakoskelainen Verstas Kotila & raanujärveläiset Mari ja Elma Barsk

Uistelumaratonin venekunnat vaihtavat Sirkkakosken satamassa päivittäin klo 7, 14 ja 21

ti 13.7. klo 13.30 Uistelumaratonin AVAUS & veneparaati pelastusvene Tiirapaasin johdolla

la 17.7. klo 14-17 Järvipelastuksen teemapäivä Pelastusvene Tiirapaasin esittely & mahdollisuus ajelulle (omat pelastusliivit+säävaraus)

su 18.7. klo 13.30 Uisteluveneiden päätösparaati Tiirapaasin johdolla
su 18.7. klo 14-16 Kaikille avoin ikärajaton ONKIKILPAILU | ilmoittautuminen klo 13 alkaen, lapset alle 16v 5€, aikuiset 10€
su 18.7. klo 17 Uistintestin parhaiden uistinten HUUTOKAUPPA

Admin