Uistelumaratonin 2021 venekuntien esittelyt, osa 9.

Tässä juttusarjassa esittelemme tulevan Uistelumaratonin venekuntia. Venekuntaesittelyssä on nyt Team Kalakeijot

Venekunnan kipparina toimii 31-vuotias kaivostyöntekijä Ville Väystäjä. Ville asustelee Ylitorniolla Tengeliöjoen rannalla. Aktiivista vetouisteluharrastusta Villellä on takana vasta viisi kesää, mutta siihen on mahtunut mm. vetouistelun SM-kisoihin osallistuminen 2018 sekä Peräpohjola-Cupin voitto 2020. Kuten monen muunkin lappilaisen miehen kohdalla, niin Villelläkin erähommat vie syksyllä voiton. Uisteluvälineet ja vene vaihtuvat kivääriin ja hirvikoiraan, ja vapaapäivät kuluvat hirvimetsällä. Ville on muuten tuore Veneseuran jäsen viime vuodelta.

Paras kalaruoka on lohikeitto, itse pyydetystä Tornionjoen lohesta tietenkin.

Vetouistelukisoissa venekunnan toisena jäsenenä on yleensä Villen serkku Matti Koivisto sekä kolmantena jäsenenä Hannu Tiermas. Maratonuisteluun lähtee tällä kertaa kuitenkin eri miehistö.

Maratonuistelun miehistössä on mukana 31-vuotias Joni Lanko, kaivostyöntekijä hänkin. Joni harrastaa vetouistelua omaksi ilokseen. Koska koti sijaitsee Pessalompolossa, suuntautuvat kalastusreissut pääasiassa kotijärvelle eli Miekojärvelle.

Maratonuistelussa venekunnan naisedustajaksi lähtee Minna Väätäinen, 33-vuotias kiinteistönvälittäjä Rovaniemeltä. Minnan kalastuskokemukset rajoittuvat satunnaiseen pilkkimiseen ja mato-ongintaan, mutta Ville on päättänyt opettaa Minnalle vetouistelun salat jo tulevan kesän aikana. Ja opeteltavahan se on, jos aikoo yhteistä aikaa löytää kalastuskauden aikanakin 🙂

Kalakeijojen uistelukalustona on keväällä entrattu ja paranneltu amerikkalais-puolalainen Örnvik 470 Cruiser + 50 hv Mercury. Venekunta osallistuu Miekojärven Uistelumaratonille nyt toisen kerran.

Ville toteaa vielä, että ”On mukava osallistua tämmöseen tapahtumaan, Miekojärvi on hieno ja ainutlaatuinen järvi.”

Uistelumaraton 100+4h ja Suuri Uistintesti 13.-18.7.2021

Tämän vuoden tapahtumassa uistelemme yhtäjaksoisesti itsenäisen Suomen 104 vuotta tunteina.

Kesän Uistelumaraton -tapahtumassa venekunnat vetävät uistinta kukin vuorotellen katkeamattomasti tiistaista sunnuntaihin. Vuorot vaihtuvat Miekojärven Sirkkakosken satamassa kolme kertaa vuorokaudessa. Venekunnat kokoavat tietoa uistelutapahtumasta pitämällä pöytäkirjaa saaliista, vallitsevasta ilmasta, tuulista jne. Tämän vuoden erikoisteemana on Suuri Uistintesti, jossa venekunnilla on 13 uistinvalmistajan 130 uistinta testissä. Tämä tarkoittaa, että seuraamme tarkoin millä uistimella, millä värillä, miltä korkeudelta, millaista saalista nousee?

Uistimet kuvataan ja numeroidaan, joten sinulla on mahdollisuus seurata tapahtuman aikana mikä puree missäkin tilanteessa ja kelissä.

#MiekojärvenVeneseura #Miekojärvi #miekojarvi #uistelumaraton2021 #uistintesti #uistelu #uisteluvene #uistin #venekunnat #järvipelastus #MiekojärviTrollingteam

Admin