Uistelumaratonin 13.-18.7.2021 venekuntien esittelyt, osa 6

Tässä juttusarjassa esittelemme tulevan Uistelumaratonin venekuntia. Venekuntaesittelyssä on nyt Matti ja Tero Sirkan sekä Hannu Heikkilän tiimi 🙂

Venekunnan kipparina toimii Matti Sirkka (37v) Hän on rakennusmies Rovaniemeltä, mutta kotipaikka on Miekojärven rannalla Sirkkakoskella. Matti on kahden nuoren urheilupojan isä ja arvelee harrastaneensa vetouistelua reilut 10 vuotta. Matti on myös Veneseuran hallituksen jäsen.

Miehistönä toimivat Hannu Heikkilä (64v) ja Tero Sirkka (32v).

Pellon Rattosjärveltä kotoisin oleva Hannu on toiminut työkseen urheiluvalmentajana ja metsurina ja on nykyään evp. Hannun sanoja lainaten ”menestyvän urheilijan perusedellytys on, että hän on erittäin kiinnostunut lajista”. Vetouistelu on Hannulle uusi laji, jota hän on harrastanut n. 5 vuotta. Kalamiehenä tunnettu Hannu on tosi innokas ahventen narraaja myös pilkkiä ja virveliä käyttäen.

Tero Sirkka on rakennusmies Rovaniemeltä. Tero kuten serkkunsa Matti on syntyjään sirkkakoskelaisia. Tero on harrastanut vetouistelua reilut 15 vuotta ja on myös aktiivinen veneseuralainen. Tero on erityisen hyvä arvioimaan kalojen painoja kuvien perusteella, joten josko puntari on unohtunut kotia, niin kannattaa laittaa kalansaaliista kuva Terolle 🙂

Tero ja Matti ovat olleet pitkälti ideoimassa ja valmistemassa tulevan kesän Uistelumaratonin Suurta Uistintestiä. Matti toimii yhteyshenkilönä uistintestiin osallistuviiin uistinvalmistajiin päin.

Veneen henkilöstön kalareseptinä ruukaa yleensä olla itsepyydystetty ja savustettu kuha. Mottona veneessä on ”Kelikö keli, Räppäri on peli.”

Veneen kalustona onYamarin 500 ht ja Mercury 50hp 4t

Uistelumaraton 100+4h ja Suuri Uistintesti 13.-18.7.2021

Tämän vuoden tapahtumassa uistelemme yhtäjaksoisesti itsenäisen Suomen 104 vuotta tunteina.

Kesän Uistelumaraton -tapahtumassa venekunnat vetävät uistinta kukin vuorotellen katkeamattomasti tiistaista sunnuntaihin. Vuorot vaihtuvat Miekojärven Sirkkakosken satamassa kolme kertaa vuorokaudessa. Venekunnat kokoavat tietoa uistelutapahtumasta pitämällä pöytäkirjaa saaliista, vallitsevasta ilmasta, tuulista jne. Tämän vuoden erikoisteemana on Suuri Uistintesti, jossa venekunnilla on 13 uistinvalmistajan 130 uistinta testissä. Tämä tarkoittaa, että seuraamme tarkoin millä uistimella, millä värillä, miltä korkeudelta, millaista saalista nousee?

Uistimet kuvataan ja numeroidaan, joten sinulla on mahdollisuus seurata tapahtuman aikana mikä puree missäkin tilanteessa ja kelissä.

#MiekojärvenVeneseura #Miekojärvi #miekojarvi #uistelumaraton2021 #uistintesti #uistelu #uisteluvene #uistin #venekunnat #järvipelastus #MiekojärviTrollingteam

Admin