Uistelumaratonin 2021 venekuntien esittelyt, osa 7.

Tässä juttusarjassa esittelemme tulevan Uistelumaratonin venekuntia. Venekuntaesittelyssä on nyt Jukka ja Päivi Sirkkalan tiimi 🙂

Jukka ja Päivi Sirkkala toimivat Miekojärvellä kaupallisina kalastajina. Avovesikausi Miekojärvellä alkaa keskimäärin 15. toukokuuta ja lokakuun lopulla satamien mennessä jäähän työt vesillä päättyvät. Jukka arvelee heidän olevan vesillä n. 150 vuorokautta vuodessa. Uistelumaratonviikko tarjoaa heille tässä poikkeusta, sillä silloin verkkokalusto nostetaan ylös ja kalastajaparisko siirtyy lähes kokonaisuudessaan jalostamaan maratonvenekuntien kalansaalista. Myös päivittäiset tuoreen kalan kalamarkkinat Sirkkakosken satamassa pitävät heidät kiireisenä.

Maratonissa Päivi (50v) ja Jukka (59v) vetävät myös oman uistelutalkoovuoronsa. Kalustona heillä on Silence eli XL-Buster HT, jossa koneena on 60 hv Yamaha. Jukka on harrastanut uistelua n. 30 vuotta, joskin viimeisen vuosikymmenen aikana ammattikalastajalla uistelu on jäänyt vähemmälle.

Jukka toimii Miekojärven Veneseuran kommodorina ja Päivi komppaa miestään milloin päivittäen veneseuran koti- tai fb-sivuja, valokuvaten tapahtumia ja toimien Miekojärvi Uutisten toimitussihteerinä. Yhdessä olemme olleet avustamassa veneilijöitä järvellä, mm. hinaamassa veneitä pelastusvene Tiirapaasilla moottoririkkojen vuoksi.

Meillä on Veneseurassa mainio hyvähenkinen porukka, joka haluaa pitää seuran toimintaa ja järvipelastusta yllä. Kaikkia meitä yhdistää rakkaus luontoon, kalastukseen ja veneilyyn. Uistelumaratonin talkooviikko heinäkuussa tarjoaa monenlaista tekemistä myös niille veneseuralaisille, jotka eivät vesille lähde.

Jukka ja Päivi ovat intohimoisia kalaruokien laittajia ja kokeilijoita. Suosikkilistalta löytyvät avotulella tehdyt kuhan poskilihat ja haukipullat.

Venekunnan mottona on Jukan Erkki-isän opin mukaan ”Ei sieltä oteta – vaan sieltä annetaan”.

Uistelumaraton 100+4h ja Suuri Uistintesti 13.-18.7.2021

Tämän vuoden tapahtumassa uistelemme yhtäjaksoisesti itsenäisen Suomen 104 vuotta tunteina.

Kesän Uistelumaraton -tapahtumassa venekunnat vetävät uistinta kukin vuorotellen katkeamattomasti tiistaista sunnuntaihin. Vuorot vaihtuvat Miekojärven Sirkkakosken satamassa kolme kertaa vuorokaudessa. Venekunnat kokoavat tietoa uistelutapahtumasta pitämällä pöytäkirjaa saaliista, vallitsevasta ilmasta, tuulista jne. Tämän vuoden erikoisteemana on Suuri Uistintesti, jossa venekunnilla on 13 uistinvalmistajan 130 uistinta testissä. Tämä tarkoittaa, että seuraamme tarkoin millä uistimella, millä värillä, miltä korkeudelta, millaista saalista nousee?

Uistimet kuvataan ja numeroidaan, joten sinulla on mahdollisuus seurata tapahtuman aikana mikä puree missäkin tilanteessa ja kelissä.

#MiekojärvenVeneseura #Miekojärvi #miekojarvi #uistelumaraton2021 #uistintesti #uistelu #uisteluvene #uistin #venekunnat #järvipelastus #MiekojärviTrollingteam

Admin