Uistelumaratonin 13.-18.7.2021 venekuntien esittelyt, osa 8.

Tässä juttusarjassa esittelemme tulevan Uistelumaratonin venekuntia. Venekuntaesittelyssä on nyt Eija ja Veli Koivurannan sekä Marko Dahlgrenin tiimi 🙂

Venekunnan kippari Veli (57v) on pitkän linjan metsäammattimies, joka toimii tällä hetkellä opetustehtävissä lehtorina. Eija (56v) on lähihoitajana kotihoidossa. Pariskunta asustelee Lohijärvellä. Lempiruuakseen Veli mainitsee kuhan poskilihat ruisleivän päällä. Veli ja Eija isännöivät Miekojärven Vaarasaaressa olevaa Kirkonveräjän kämppäkartanoa. Veli oli myös mukana siinä ryhmässä järvipelastajia, jotka olivat sammuttamassa Orhinselän hiekkasärkän laavupaloa 19.7.2010 ja estämässä koko mäntyharjun tuhoa!

Marko (46v) on rovaniemeläinen työmaapäällikkö. Hän mökkkeilee sataman naapurissa Sirkkakoskella. Marko on myös innokas pilkkimies ja mukana veneseuran toiminnassa jo toisessa polvessa.

Venekunta on uistellut vuodesta 1995. Alussa oli paljon kisoja, mutta nykyisin enemmän leppoisaa kalastusta. Miekojärven Kalakuningas -pysti on ollut Velin piirongin päällä useampanakin vuonna.

Koivuranta-Dahlgren -tiimin kalustona on alumiini Tracker HT ja vauhdin takaa 90 hv Honda.

Venekunnan mottona on: ”Vähän ei ole paljon, ja paljonki on vain kohtuullista.”

Uistelumaraton 100+4h ja Suuri Uistintesti 13.-18.7.2021

Tämän vuoden tapahtumassa uistelemme yhtäjaksoisesti itsenäisen Suomen 104 vuotta tunteina.

Kesän Uistelumaraton -tapahtumassa venekunnat vetävät uistinta kukin vuorotellen katkeamattomasti tiistaista sunnuntaihin. Vuorot vaihtuvat Miekojärven Sirkkakosken satamassa kolme kertaa vuorokaudessa. Venekunnat kokoavat tietoa uistelutapahtumasta pitämällä pöytäkirjaa saaliista, vallitsevasta ilmasta, tuulista jne. Tämän vuoden erikoisteemana on Suuri Uistintesti, jossa venekunnilla on 13 uistinvalmistajan 130 uistinta testissä. Tämä tarkoittaa, että seuraamme tarkoin millä uistimella, millä värillä, miltä korkeudelta, millaista saalista nousee?

Uistimet kuvataan ja numeroidaan, joten sinulla on mahdollisuus seurata tapahtuman aikana mikä puree missäkin tilanteessa ja kelissä.

#MiekojärvenVeneseura #Miekojärvi #miekojarvi #uistelumaraton2021 #uistintesti #uistelu #uisteluvene #uistin #venekunnat #järvipelastus #MiekojärviTrollingteam

Admin