Kommodorin kesätervehdys 2020

Kesäkuun helteiden jälkeen olemme saaneet kokea kaikkea mahdollista mitä Lapin kesä vain voi tuoda tullessaan. Sateiden ja myrskyjen jälkeen on jälleen paistanut aurinko. Runsaat vesisateet ovat pitäneet vedenkorkeutta Miekojärvellä poikkeuksellisen korkealla. Jopa niin, että vesi on ollut nousussa.

Aktiivinen kotimaan matkailu on näkynyt myös Miekojärvellä. Uusia veneilijöitä, kanootti- ja kajakkiryhmiä ja telttailijoita on ollut vesillä ja hiekkarannoilla. Jopa saunatelttakin oli pystytettynä hiekalle. Juhannuksen lipunnostoa Orhinselänniemessä oli ollut seuraamassa 50 henkeä ja harjulla oli ollut telttoja kuin ennen vanhaa.

Mäntylaen siivoustalkoot pidettiin kesäkuussa ja samalla ranta-alueen tulipaikka sai uudet penkit (kiitos Mika Askosen) ja tulistelualuetta parannettiin. Mäntylaessa näyttää olevan myös uutta kysyntää vuokraukseen.

Uistelumaraton 100+3 tuntia – Seuran 30-vuotisjuhlatapahtuma

Saimme juuri päätökseen seuramme oman tapahtuman uistelumaratonin, jossa venekunnat pyysivät saalista vetouistelulla keskeytymättömästi keskiviikosta – sunnuntaihin. 13 venekuntaa talkoili tapahtumalla rahoitusta järvipelastukselle ja pelastusalus Tiirapaasin ylläpitoon. Kaupalliset kalastajat jalostivat saaliin Tuoreen kalan kalamarkkinoille. Kalaa tuli hyvin ja pääosin säätkin tuurasivat. Veneseuralla oli Sirkkakosken sataman piha-alueella kahviteltta, jossa oli myös iloista talkooväkeä puffetin pyörittämisessä.

Tapahtuma huipentui sunnuntaina ikärajattomaan ongintakisaan Sirkkakosken kalasatamassa. Paikalla olivat pienet ja isot, nuoret ja seniorit, ja tunnelma oli hieno. Voittaja onki 2 m 68 senttiä kalaa.

Koko tapahtumaviikon ajan tunnelma oli hyvä ja väkeä nähtiin laajasti ympäri Lappia ja lomalaisiakin liikkui.

Pelastusalus Tiirapaasi oli satamassa juhlaliputuksessa venekuntien keskiviikon avausparaatista saakka.

Veneseura jatkaa seuraavalle vuosikymmenelle tutulla miehityksellä

Vuosikokous pidettiin Sirkkakosken satamassa 17.7. Jukka Sirkkala jatkaa kommodorina, Seppo Joona sihteeri-taloudenhoitajana ja hallituksen jäseninä Markku Sirkka (Sirkkakoski), Lauri Ruonamaa (Meltosjärvi/Pessalompolo) sekä Matti Sirkka (Rovaniemi).

Seuran talous on pitkälti riippuvainen Miekojärven uutisten tuotosta. Myös uistelumaraton on seuralle ja järvipelastukselle tärkeä tapahtuma.

Veneseuran hallituksessa pantiin merkille myös uusi kiinnostus tulla seuramme jäseniksi. Tälle vuodelle on tullut jo kuusi jäseenhakemusta.

Pelastusvene Tiirapaasi on saanut uudet penkit ohjaamoon, kiitos Koskelan Ilkalle. Erkki Keränen on jatkanut ledvalojen uusimista nykyaikaisemmaksi.

Tiirapaasilla on ollut 19.7. mennessä vain yksi tehtävä (hinaustehtävä).

Miekojärven Uutiset 2020 löydät kotisivuiltamme digiversiona ja paperiversiota ainakin Sirkkakosken satamasta!

Veneilijöitä on nyt siis runsaasti liikkeellä, joten muistetaan veneilyn säännöt ja pidetään liivit päällä!

TURVALLISTA KESÄÄ

Jukka Sirkkala
kommodori

Admin