Rajajokikomissiolta 2.500€ avustus Miekojärven Veneseura ry:lle Uistelumaraton -tapahtumaviikon järjestämiseen

Suomalais-ruotsalainen rajajokikomissio on myöntänyt saamiensa hakemusten perusteella rajajokiavustuksia kuudelle hankkeelle. Tämän vuoden toimintaan suunnatussa haussa rajajokikomissioon tuli yhteensä 11 hakemusta rajan molemmilta puolilta.

Kalastusmatkailu- ja kulttuuritapahtuma Miekojärvellä – Miekojärven Uistelumaraton 100 +4h 13.-18.7.2021

Koko uistelutapahtuman ideana on Miekojärven kestävien kalakantojen esille tuonti ja puhtaan järvikalan ja upean vesiympäristön tutuksi tekeminen yleisölle. Tapahtumaviikon yhteydessä järjestetään tuoreen kalan kalamarkkinat Miekojärven Sirkkakosken kalasatamassa joka päivä. Tapahtuman talkootöillä kerätään varoja Miekojärven järvipelastustoimintaan ja pelastusvene Tiirapaasin ylläpitoon. Rajajokikomission avustus tapahtumalle on 2.500 euroa.

Hakijana: Miekojärven Veneseura ry.

Suomalais-ruotsalainen rajajokikomissio avustaa vuosittain Tornionjoen vesistöalueella hankkeita ja aktiviteetteja, jotka liittyvät veteen, luontoon, kalastukseen, kulttuuriperintöön ja yhteistyöhön näissä rajajokisopimukseen liittyvissä aiheissa. Rajajokikomissio on myöntänyt avustuksia vuodesta 2016 lähtien.

Uistelumaraton 100+4h ja Suuri Uistintesti 13.-18.7.2021

Tämän vuoden tapahtumassa uistelemme yhtäjaksoisesti itsenäisen Suomen 104 vuotta tunteina.

Kesän Uistelumaraton -tapahtumassa venekunnat vetävät uistinta kukin vuorotellen katkeamattomasti tiistaista sunnuntaihin. Vuorot vaihtuvat Miekojärven Sirkkakosken satamassa kolme kertaa vuorokaudessa. Venekunnat kokoavat tietoa uistelutapahtumasta pitämällä pöytäkirjaa saaliista, vallitsevasta ilmasta, tuulista jne. Tämän vuoden erikoisteemana on Suuri Uistintesti, jossa venekunnilla on 13 uistinvalmistajan 130 uistinta testissä. Tämä tarkoittaa, että seuraamme tarkoin millä uistimella, millä värillä, miltä korkeudelta, millaista saalista nousee?

Uistimet kuvataan ja numeroidaan, joten sinulla on mahdollisuus seurata tapahtuman aikana mikä puree missäkin tilanteessa ja kelissä.

Uistinpakkien täyttäminen kesää varten on alkanut. Kuva: Tero Sirkka 2021

Admin