Uistelumaraton 100+3 tuntia | 15. – 19.7.2020

Miekojärven veneseuran uistelujaos Trolling Team tempaisee ja kerää neljännellä 100 + 3  tunnin uistelumaratonilla varoja järvipelastustoimintaan ja Pelastusvene Tiirapaasin ylläpitoon. Samalla Sirkkakosken satamassa pidetään Tuoreen kalan kalamarkkinat ja veneseuran kahvipuffeti jokaisena tapahtumapäivänä klo 15-18. Miekojärven veneseuran 30-vuotisjuhlavuoden tapahtumaviikon päättää kaikille avoin ikärajaton onkimestaruuskilpailu sunnuntaina klo 15-17.

Uistelumaraton -tapahtuma käynnistyi neljä vuotta sitten, kun Suomi täytti 100 vuotta. Uistelumaraton oli yksi itsenäisen Suomen juhlavuoden tapahtumista. 

Olemme halunneet jatkaa tapahtumaa hyvän asian puolesta. Samalla kalastuksen harrastajat ja ammattilaiset haluavat edistää kotimaisen ja paikallisen kalan käyttöä. Keskiviikosta sunnuntaihin jatkuvassa tapahtumassa uistelijat pyytävät saalista kellon ympäri.

Uisteluvenekunnat vaihtavat vuoroa Sirkkakosken satamassa klo 8, 15 ja 22.  Kaupalliset kalastajat jalostavat uistelijoiden tuomaa maratonsaalista päivittäin pidettävillä Tuoreen kalan kalamarkkinoilla klo 15-18. 

Vuonna 2019 uistelumaratonvenekunnat, kaupalliset kalastajat ja kalamarkkinoiden kaffipuffetti lahjoittivat Veneseuran järvipelastajien käyttöön lähes 2.000 €.

Uistelumaratoniin osallistuvat Veneseuran 30v juhlatapahtumassa mm. seuraavat venekunnat:

Asko Saukkoriipi & Juha Hautala, Seppo Joona & Arto Saukkoriipi, Kalervo ja Pauli Koskela, Tapani Kangas & Kimmo Syväjärvi, Harri ja Hannu Laukkanen & Arto Ylisirkka, Hannu Mäkipörhölä & Eero Keränen, Markku Sirkka & Erkki Keränen, Tero ja Matti Sirkka & Hannu Heikkilä, Veli ja Eija Koivuranta & Marko Dahlgren, Asko Seitajärvi & Erkki Huhta, Ville ja Janne Väystäjä & Sanna Peurala sekä Jukka ja Päivi Sirkkalan venekunta.

Uistelumaraton 100+3h käynnistyy 15.7. klo 8 ensimmäisen venekunnan startilla. Uistelumaratoniin osallistuvien venekuntien paraati on  avauspäivänä klo 15, jota vetää itseoikeutetusti pelastusvene Tiirapaasi juhlaliputuksessa. Paraati lähettää toisen venekunnan ja samalla avataan Tuoreen kalan kalamarkkinat Sirkkakosken kalasatamassa. Venekuntia ja miehistöä sekä uistelukalustoa on tavattavissa ja nähtävissä Sirkkakosken satamassa paraatin jälkeen.

Uistelumaratonia ja saaliin tuloa satamaan voit seurata päivittäin venekuntien vaihtojen aikaan. Venekunnat vaihtavat klo 8, 15 sekä 22. Tervetuloa uistelutunnelmiin Sirkkakosken kalasatamaan!

Onkimestaruuskisat Sirkkakosken satamassa sunnuntaina 19.7.

Onkimestaruuskisat päättävät perinteisesti Uistelumaratonviikon Sirkkakosken satamassa. Ikärajaton kisa käydään sataman alueella klo 15-17. Ilmoittautuminen tapahtuu sataman pihalla klo 14 alkaen.

Mielenkiintoa on herättänyt kisan paremmuuden ratkaiseminen. Paras onkimestari nimittäin pyytää eniten senttejä. Luit oikein senttejä, ei sinttejä. Eli voittaja ratkaistaan sillä perusteella kenellä on pituusmitassa eniten kalaa.

Kesän 2020 uutuutena on pikakisa eli kuka saa ensimmäisen kalan, saa myös erikoispalkinnon. Jännittävää kisaa on helppo seurata sataman piha-alueelta ja samalla yleisöä palvelee Tuoreen kalan kalamarkkinat ja kisapuffetti.

Lisätietoja Veneseuran kotisivuilta www.miekojarvi.fi tai Miekojärven Uutisista

Admin