Uistelumaratonin 13.-18.7.2021 venekuntien esittelyt, osa 2.

Tässä juttusarjassa esittelemme tulevan Uistelumaratonin venekuntia. Nyt esittelemme venekunnan Hannu Mäkipörhölä (43) ja Eero Keränen (53)

Uistelumaratonin hymypoikapatsaan voisi ojentaa ilman äänestystä Hannun ja Eeron venekunnalle. Siinä on parivaljakko, joka lähtee vesille aina hymyssä suin. Ja tuo fiilis kyllä tarttuu kaikkiin, jotka heidät satamassa tapaa.

Hannu Mäkipörhölän uudistettu venepaketti on Silver Dorado, jota käskyttää 100 hv Mercury. Leipätyökseen Hannu toimii myyntijohtajana. Hän mökkeilee Miekojärvellä ja vetouistelun lisäksi harrastuksiin kuuluu pilkkiminen, hiihto ja muu ulkoilu. Hannu toteaa, että ”Vetouistelua on harrastettu enemmän tai vähemmän koko elämän ajan omaksi iloksi.” Hannun suosikkikalaruoka on itsetehdyt kalapihvit Miekojärven kuhasta.

Eero Keränen on konepuuseppä ja mainio ideanikkari, joka opastaa meitä veneseuralaisia vaikka puolaamaan 5:stä hyrräkelasta vanhat siimat kätevästi yhdellä ja samalla kertaa. Eero on monipuolinen erämies, jonka harrastuksiin kuuluu niin pilkkiminen, lohensoutu kuin hirvenpyynti. Eeron suosikkikalaruoka on paistetut muikut.

Uistelumaraton 100+4h ja Suuri Uistintesti 13.-18.7.2021

Tämän vuoden tapahtumassa uistelemme yhtäjaksoisesti itsenäisen Suomen 104 vuotta tunteina.

Kesän Uistelumaraton -tapahtumassa venekunnat vetävät uistinta kukin vuorotellen katkeamattomasti tiistaista sunnuntaihin. Vuorot vaihtuvat Miekojärven Sirkkakosken satamassa kolme kertaa vuorokaudessa. Venekunnat kokoavat tietoa uistelutapahtumasta pitämällä pöytäkirjaa saaliista, vallitsevasta ilmasta, tuulista jne. Tämän vuoden erikoisteemana on Suuri Uistintesti, jossa venekunnilla on 13 uistinvalmistajan 130 uistinta testissä. Tämä tarkoittaa, että seuraamme tarkoin millä uistimella, millä värillä, miltä korkeudelta, millaista saalista nousee?

Uistimet kuvataan ja numeroidaan, joten sinulla on mahdollisuus seurata tapahtuman aikana mikä puree missäkin tilanteessa ja kelissä.

Admin