Uistelumaratonin 13.-18.7.2021 venekuntien esittelyt, osa 4.

Tässä juttusarjassa esittelemme tulevan Uistelumaratonin venekuntia. Nyt vuorossa Sirkkakosekn kylän nousevat voimat venekunta Markku Sirkka ja Erkki Keränen

Markku onjuuri 40 vuotta täyttänyt timpuri. Markku sai vaimoltaan Katilta synttärilahjaksi läskipyörän. Markku on kala- ja erämies sekä armoitettu lintumies – lintubongari ja -rengastaja. Uisteluvuosia Markulla on takana +20 ja mottona hänellä on ”Uisteltu on lähinnä omaksi iloksi. Ja muutamia kisojakin on käyty – lähinnä kannatuksen vuoksi”. Markku on Veneseuran hallituksen jäsen ja mukana seuran järvipelastustoiminnassa. Kalustona on Mariner 530 HT ”Peto”,jota vauhdittaa 70 hv Johnson.

Erkki (47v) on hirsimies eli lahja PelloPuulle. Innokas erä- ja kalamies on myös ryhmän II kaupallinen kalastaja. ”Harrastuksena” Erkillä on pienkonekorjaamo Sirkkakoskella. Erkki on veneseuran innokas talkoomies ja tästä saavat nauttia myös kylätoiminnan ja Sirkkakosken Sisun aktiivit. Erkki on tehnyt myös pelastusvene Tiirapaasiin ajo- ja etsintävalojen päivityksen!

Uistelumaraton 100+4h ja Suuri Uistintesti 13.-18.7.2021

Tämän vuoden tapahtumassa uistelemme yhtäjaksoisesti itsenäisen Suomen 104 vuotta tunteina.

Kesän Uistelumaraton -tapahtumassa venekunnat vetävät uistinta kukin vuorotellen katkeamattomasti tiistaista sunnuntaihin. Vuorot vaihtuvat Miekojärven Sirkkakosken satamassa kolme kertaa vuorokaudessa. Venekunnat kokoavat tietoa uistelutapahtumasta pitämällä pöytäkirjaa saaliista, vallitsevasta ilmasta, tuulista jne. Tämän vuoden erikoisteemana on Suuri Uistintesti, jossa venekunnilla on 13 uistinvalmistajan 130 uistinta testissä. Tämä tarkoittaa, että seuraamme tarkoin millä uistimella, millä värillä, miltä korkeudelta, millaista saalista nousee?

Uistimet kuvataan ja numeroidaan, joten sinulla on mahdollisuus seurata tapahtuman aikana mikä puree missäkin tilanteessa ja kelissä.

Admin