Uistelumaratonin 2021 venekuntien esittelyt, osa 5.

Tässä juttusarjassa esittelemme tulevan kesän 2021 Uistelumaratonin venekuntia. Venekuntaesittelyssä on nyt AHH -tiimi 🙂

Venekunnan kipparina toimii sirkkakoskelainen taksiyrittäjä Arto Ylisirkka (63v). Arto muistetaan vauhdikkaistakin harrastuksista. Kun SM-vetouistelukisat käytiin edellisen kerran Miekojärvellä vuonna 1996, Arto harrasti moottoripurjelentoa. Nykyisin, kalastuksen lisäksi, Arto kokoaa varsin komean määrän kilometrejä sekä suksilla että pyöräillen. Venekunta on myös kilpaillut menestyksekkäästi. AHH -tiimin kalustona on Yamarin 540 HT ja koneena Honda 90. Arto on uistellut 28 vuotta ja mielikalaruoka on paistetut muikut!

Hannu Laukkanen (61v) on myös Veneseura-aktiiveja ja tulee Sinetästä. Työuran Hannu on tehnyt marketpäällikkönä. Hän katselee Miekojärven aaltoja lähes toiselta puolen järveä kuin serkkunsa Arto eli Moinalahden suulta. Hannu on innokas kalamies ja on ilmoittautunut myös ryhmän II kaupalliseksi kalastajaksi. Tarkkaakin tarkemmaksi tunnettu Hannu on mainio seuramies ja aikaa jää myös metsätykselle ja metsänhoitotöille. Kalaruokasuosikki on uunikuha pekonin, juuston ja ruokakerman kera.

AHH -tiimin ”aivot” on Hannun poika Harri Laukkanen (32v). Rauhallinen nuorimies tietää miten uistimet viritetään tai korjataan. Uisteluvuosia on hänelläkin jo 17. Harri toimii Rovaniemellä puuseppänä. Kalastuksen ohella harrastuksena metsästys. Kalaruokasuosikkeja löytyy Harrilta useita, mm. kalakeitto ja nuotiolla paistettu ahven.

AHH -tiimistä tiedetään se, että he lähtevät aamulla liikkeelle ja palaavat satamaan vasta illalla. Eipä siis ihme että tästä venekunnasta on löytynyt jo useampanakin vuonna kesäkalakisan voittaja. Tälläkin hetkellä hallitseva kalakuningas on juuri Hannu. Tiimin mottona on, että ”Kotia ei lähdetä ennen kuin kymmenen kalaa on saatu veneeseen.”

Uistelumaraton 100+4h ja Suuri Uistintesti 13.-18.7.2021

Tämän vuoden tapahtumassa uistelemme yhtäjaksoisesti itsenäisen Suomen 104 vuotta tunteina.

Kesän Uistelumaraton -tapahtumassa venekunnat vetävät uistinta kukin vuorotellen katkeamattomasti tiistaista sunnuntaihin. Vuorot vaihtuvat Miekojärven Sirkkakosken satamassa kolme kertaa vuorokaudessa. Venekunnat kokoavat tietoa uistelutapahtumasta pitämällä pöytäkirjaa saaliista, vallitsevasta ilmasta, tuulista jne. Tämän vuoden erikoisteemana on Suuri Uistintesti, jossa venekunnilla on 13 uistinvalmistajan 130 uistinta testissä. Tämä tarkoittaa, että seuraamme tarkoin millä uistimella, millä värillä, miltä korkeudelta, millaista saalista nousee?

Uistimet kuvataan ja numeroidaan, joten sinulla on mahdollisuus seurata tapahtuman aikana mikä puree missäkin tilanteessa ja kelissä.

Admin