Uistelumaratonin 2021 venekuntien esittelyt, osa 1.

Uistelumaraton 100+4h ja Suuri Uistintesti 13.-18.7.2021

Tässä juttusarjassa esittelemme tulevan Uistelumaratonin venekuntia. Tämän vuoden tapahtumassa uistelemme yhtäjaksoisesti itsenäisen Suomen 104 vuotta tunteina.

Kesän Uistelumaraton -tapahtumassa venekunnat vetävät uistinta kukin vuorotellen katkeamattomasti tiistaista sunnuntaihin. Vuorot vaihtuvat Miekojärven Sirkkakosken satamassa kolme kertaa vuorokaudessa. Venekunnat kokoavat tietoa uistelutapahtumasta pitämällä pöytäkirjaa saaliista, vallitsevasta ilmasta, tuulista jne. Tämän vuoden erikoisteemana on Suuri Uistintesti, jossa venekunnilla on 13 uistinvalmistajan 130 uistinta testissä. Tämä tarkoittaa, että seuraamme tarkoin millä uistimella, millä värillä, miltä korkeudelta, millaista saalista nousee?

Uistimet kuvataan ja numeroidaan, joten sinulla on mahdollisuus seurata tapahtuman aikana mikä puree missäkin tilanteessa ja kelissä.

Venekuntaesittely, osa I | Ensimäisenä esittelemme venekunnan Tapani Kangas (65) ja Kimmo Syväjärvi (52)

Nämä väärtit uistelevat 535 Mariner HT-veneellä, jossa on 50 hv Tohatsu. Monitoimimies Tapani on koulutukseltaa Agrologi evp. Ja monipuolinen kädentaitaja Tapani onkin. Hänen käsistään lähtee niin kotoisat ruisleivät kuin vaikka Tornionjokinen lohenuisteluvene. Niinpä hän on talven aikana uudistanut Marinerin ulkokuosin täysin uusiksi. Vetouistelun ja veneenrakentelun lisäksi Tapanin harrastuksiin kuuluu kutuhauen pyynti keväisin sekä metsästys ja jousiammunta. Metsästys ja kalastus ovat myös Kimmon harrastuksia ja päivät kuluvat sähköteknikon töissä.

Tapani on innostunut ruuan laitosta, niin kalasta kuin lihastakin. Oma suosikki on lohesta tai kuhasta tehty kalakeitto.

Tapanin motto: ”Kun sain tietää, että veenpäälä vietetty aika siirtää automaattisesti elävien kirjoista poistumista, niin onhan se lisäksi mukava tapa kerätä einestarpheet ittele ja lähiystäville.”

Admin