Veneseuran jäsenkirje 1/2020

Hyvät veneseuralaiset, toivottelen tässä teille kaikille hyvää alkanutta vuotta 2020!

Alkanut vuosi on meille monella lailla tärkeä. Tulevan kevään aikana juhlistamme seuramme 30-vuotistaivalta! Toivon teidän laittavan ylös päivämäärän 5.4.2020. Tuolloin juhlistamme näitä veneseuran 30-vuotisen toiminnan vuosia Miekojärvellä Sirkkakosken satamassa Miekojärvi Resortissa.

”Kun tuntee juurensa, elää vahvasti” näin on joku viisas sanonut. Seuramme perustamisen aikaan Miekojärvi oli vahvasti esillä monessa. Metsähallitus suunnitteli ja rakensi vuokratupia, laavuja ja pitkoksia. Pellon ja Ylitornion kunnat yhdessä merenkulkulaitoksen kanssa suunnittelivat veneväyliä. Siinäkin saimme olla mukana. Yhteisissä tilaisuuksissa muistutettiin, että isänne ja äitinne ovat pelastaneet järven voimataloudelta ja tulevien polvien on siten varmistettava ja näytettävä mitä vapaaksi jäänyt Miekojärvi voi omilleen ja vierailleen tarjota!

2010 seuramme 20-vuotisjuhlan Pessalompolossa juontanut Lanko-Pekka muistutti, että pääasia ei ole uutinen vaan MIEKOJÄRVI. Nyt myös oma lehtemme Miekojärvi Uutiset ja sen tuleva vuosikerta on 30. eli teemme juhlalehteä kevään aikana!!!

30-vuotisjuhlan valmistelu on kovasti alkutekijöissään, joten sinulla arvoisa jäsen on mahdollisuus laittaa ideoita tulemaan. Voit laittaa ajatuksia veneseuran hallituksen jäsenille Jukalle, Sepolle, Markulle tai Matille.

Tulevaisuuteen tarvitaan tekijöitä

Uskon vahvasti, että veneseuran aktiivinen rooli ja yhteydenpito Miekojärvellä toimiviin tahoihin esim. Metsähallitukseen sekä Pellon ja Ylitornion kuntiin, on ollut osaltaan auttamassa Miekojärvellä olevien vapaa-ajan rakenteiden, laitureiden ja satamien ylläpitämiseen sekä kehittämiseen.

Miekojärvi Uutiset on vuosittain brändännyt Miekojärveä tai esitellyt alueen tulevia investointeja ja suunnitelmia. Toisaalta uskon, että yhtälailla kun lehti on toiminut uusien ajankohtaisten asioiden esittelijänä, se on tehnyt länsilappilaista kulttuurityötä esitellessään paikalliskulttuuria. Nyt siis kolmen vuosikymmenen ajan. Laajat juttusarjat ovat kertoneet kruunun ajan verotuksesta uitonaikaisiin tapahtumiin. Tämän on myös merkille pannut Lapin Maakunta-arkisto, joka on tallentanut lehtemme vuosikerrat!

Meillä on noin 90 jäsentä ja tarvitsemme aktiivisia toimijoita kaikkiin tapahtumiin tulevankin kevään ja kesän 2020 aikana.

Yhdistyksien ja toimijoiden (VPK, SPR, VAPEPA, myös raja ja poliisi) yhteistyössä olemme tukeneet toistemme toimintaa niin koulutuksissa kuin harjoituksissa. Usein tukikohtana on ollut Veneseuran ylläpitämä Mäntylaen koulutuskeskus. Mäntylaen osalta olemme jatkaneet vuokrasopimusta vuoden 2024 loppuun.

Jäsenenä olet tervetullut mukaan järvipelastustoimintaan, jossa on mahdollisuus päästä Meripelastuskoulutuksiin. Pelastusvene Tiirapaasiin tarvitaan myös kuskeja ja miehistöä. Suomen Meripelastusseuran omistama pelastusvene Tiirapaasia huolletaan yhdistyksemme toimesta, Meripelastusseura osaltaan rahoittaa näitä kunnostuksia. Vuoden 2019 aikana vaihdettiin ohjauslaitteisiin uusi pumppu sekä pelastusveneen ajo- ja etsintävalot. Ne ovat nyt nykyaikaiset led-valot.

Talkooväkeä tarvitaan myös moniin muihin veneseuran vuosittaisiin toimintoihin, kuten Mäntylaen siivoustalkoisiin, tapahtumien toimitsijoiksi jne. Ota siis rohkeasti yhteyttä – yhdessä olemme vahvoja.

Aloitimme kommotorskan eli Päivin johdolla kotisivujemme ja fb-sivujen täydellisen uusimisen jo viime vuonna. Tarkoituksenamme on saada tuo työ pitkälle valmiiksi juhlavuoden kunniaksi. Tähänkin työhön voit osallistua vaikkapa lähettämällä ideoita, kuvia tai kirjoituksia. Laitamme niitä esille kevään mittaan kotisivuille ja fb:hin ja/tai uuteen Miekojärvi Uutiset -juhlalehteen.

Aurinko on jo ylhäällä napapiirin Miekojärvellä – tammikuun puolessa välin päivän pituus on jo 4 tuntia.

Hyviä hetkiä kohti kevättä ja kesää

toivottelee kommodori Jukka

Admin